Jdi na obsah Jdi na menu
 


K přípravě bylinkového oleje potřebujete čistou lahev,čerstvé natrhané byliny a jakýkoliv olej,který nemá výraznou chuť.Lahev přikryjte gázou a postavte na okno,nejlépe na jižní straně.Byliny nechte louhovat asi 2 tydny a každý den zatřepte lahví.po 2 týdnech přeceďte a ochutnejte.Je-li olej dostatečně silný,láhev zazátkujte a uložte.Chcete-li získat olej výraznější chuti,celý proces zopakujte eště jednou.Bylinkový olej se používá na saláty,zálivky a marinády.k přípravě masa a k dušení zeleniny. Chcete-li si připravit sladký olej,použijte mandlový olej a voňavé květy.

BYLINY K PŘÍPRAVĚ BYLINKOVÉHO OLEJE

KOŘENITÉ:bazalka,česnek,estragon,fenykl,máta,majoránka rozmarýna,saturejka,tymián

SLADKÉ:hřebíček,levandule,korunní lístky růží,aloisie

 

                                                                                                           http://www.labuznik.com/images/recipes/200301/nr0112292.jpg

http://www.homie-mag.cz/typo3temp/pics/73fcac3211.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář